Forside       Om mosteriet       Sortiment       Butikken       Kontakt   
Om mosteriet

På Ryesminde Mosteri har man siden 1938 fremstillet af æblemost af friske sønderjyske æbler og uden brug af tilsætnings- og konserveringsmidler. Smagen kan variere, da sammensætningen af de forskellige æblesorter aldrig er ens. Det er de gode danske sorter, der anvendes til æblemosten. Der er ingen sorter, der er uegnet. Folk bringer selv deres æbler fra haverne hvor efter de kan få æblemost med retur. Ved indvejningen bliver æblerne kontrolleret. Derefter bliver æblerne vasket 4 gange i rent vand, inden de rives til mos.

Mosen bliver derefter indsvøbt i kraftigte klæder og lagt i rammer. Rammerne stables oven på hinanden, derefter trykker et stort stempel mosen sammen og æblemosten løber over i specielle tanke. Æblemosten bliver klaret med gelatine, der fjerner eventuelle urenheder. Herefter filtreres æblemosten, så den bliver klar og gylden. Endelig bliver æblemosten pasteuriseret ved 85 grader og tappet på flasker, og den originale etiket bliver påsat. Etiketten har det oprindelige design, som stammer tilbage fra ca. 1940.

I dag er det Mads Hansen, som driver mosteriet og det har han gjort siden 1991, hvor han overtog det efter sin far Knud Erik Hansen. Ryesminde Mosteri har eksisteret siden 1938, hvor det startede i Lysabild og siden hen flyttede det til Mintebjerg hvor det ligger i dag.





© www.ryesminde-mosteri.dk 2008